Na een oproep op Facebook om een team te vormen tijdens de Parelkwis, reageerde verschillende mensen en zo is ons team ontstaan. We houden allemaal van een spelletje, zijn fanatiek en hebben er zin in! Ook houden we allemaal van bitterballen (zeker als ze gratis zijn), daarom zal er de avond van de kwis ook een grote schaal bitterballen rond gaan. Wij wensen iedereen die mee doet met de Parelkwis veel plezier en vinden het super dat er mensen uit Oisterwijk zijn die dit initiatief hebben opgepakt om een dorpskwis te organiseren. Bedankt! Of we winnen......dat weten we niet, we zullen zeer zeker ons best van doen.

 

 

Hallo, wij zijn Fenkwisjenie?! en wij zijn een team van enthousiaste Oisterwijkers en bijna-Oisterwijkers (die op de Oisterwijkseweg wonen dus eigenlijk al gewoon als Oisterwijker meetellen). Na een facebook oproep was de basis van ons team gevormd en hebben we onze slimste maar vooral gezelligste familie, vrienden en buren gevraagd om ons team aan te vullen.

Wij houden wel van een Fisje! uhhh Kwisje! en daarom doen wij mee aan de Parelkwis.
Ervaring hebben we niet, slechts 1 teamlid heeft eerder deelgenomen aan een dorpsquiz, maar wij hebben veel zin in een gezellige spelavond! De leeftijd van ons team varieert van onze kleine mascotte Noor van 3 maanden, die ingezet zal worden voor het kalmeren van de iets te fanatieke stresskippen en het alert houden van de grootste lolbroeken, tot onze hulplijnen van 85 en 87 jaar die alles van Oisterwijk weten als het maar langer dan 30 jaar geleden is!

Waarom wij gaan winnen? Omdat het met ons erbij sowieso een leuk kwisje wordt!

Van onze teamfoto hebben we meteen een goede voorbereiding gemaakt om te testen of we eigenlijk wel kunnen samenwerken. Zoals jullie kunnen zien is dat in ieder geval gelukt! We zijn heel benieuwd welke leuke, gekke, uitdagende en onmogelijke vragen en opdrachten ons te wachten staan, maar we zijn ervan overtuigd dat het fantastisch wordt. Ons motto is niet voor niets ook onze naam geworden: Fen Kwisje nie?!

CV Bont! is een carnavalsvriendenclub uit Oisterwijk. Wij doen mee omdat wij het hartstikke gezellig vinden om samen op een leuke manier de strijd aan te gaan met andere Oisterwijkse vriendengroepen. Voor ons is geen vraag te moeilijk en geen opdracht te gek. En vergeet niet: Schèènen is wat we kunnen!

Het team bestaat uit familie en vrienden. Wij doen mee, omdat wij een echte Oisterwijkse familie zijn en daarom winnen wij dus wink😉 Ons motto is Hakuna Matata.

 

. 

 

 

Een divers gezelschap uit verschillende wijken van Oisterwijk. Van jong tot oud! We houden allemaal van een gezellige avond en bijna allemaal van spelletjes doen. En gezien onze naam is het motto overduidelijk: We Wanna Win!!!!

Waarom Wij Winnen? Nou, we hebben nog de nodige hulplijntjes achter de hand :) mochten we er zelf echt niet uitkomen.... En aan het enthousiasme zal het niet liggen.

Ons team bestaat uit een vriendengroep met pareltjes van aanvulling. Een vriendengroep waarbij de meesten elkaar al vanaf de basisschool kennen is de basis van What's next. De naam die onze whatsapp groep al jaren draagt. Simpel weg om de reden: Welk feestje komt er nu of wat gaan we nu doen? So, What is next? Het winnen van deze kwis natuurlijk. Met een aantal echte doorwinterde spelletjes liefhebbers en ras echte Oisterwijkers komen wij er wel. Ons motto: De kwis winnen, that's what is next.

 

. 

 

 

Wat een mooie dag moet het zijn geweest in 1230 toen Oisterwijk zich los maakte van Tilburg! Als geboren en getogen Döllekes (oké, aangevuld met wat nieuwkomers), verenigd onder de naam: Döllekesgat United, doen we mee aan de Parelkwis met als motto: 'omdat we stuk voor stuk pareltjes zijn!'

. 

 

 

Wij zijn de PARELSCHOPPERS. Een bij elkaar geraapt zootje rasechte Oisterwijkers. Strijdlustig, een beetje rebels, en toch altijd sportief en eerlijk. We nemen het graag op tegen de andere Oisterwijkse teams, maar hebben nu al medelijden met de verliezers.

Chestnutsquare bestaat uit een groep gezellige buurtjes die graag samen komen om leuke activiteiten te doen. Daar kan een dorpskwis natuurlijk niet aan ontbreken!! Wij gaan winnen omdat wij een mooie mix van verschillende mensen, jong en oud zijn!

Ons motto: Samen weet je meer dan alleen, wij werken ons zonder probleem door jullie vragen heen!

 

Wij zijn een familieteam met drie generaties! Oma is de oudste van het stel met haar 92 jaar. De jongste van ons team is 27 jaar. We houden van een avondje spelletjes doen met een hapje en een drankje. Pas op: we zijn getraind! Met dit team hebben we alles in huis om te winnen!

 

. 

 

 

De Slappe Kletsers kletsen wat af als we gezellig samen zijn tijdens een verjaardag, bbq, uitje, evenement of toevallige ontmoeting. Met de Parelkwis hebben we weer een mooie reden om gezellig bij te kletsen onder het genot van een drankje en een hapje. Ons team is divers van samenstelling; van roddelkoning tot analyticus en vanalles ertussenin. Hiermee moeten de antwoorden op de kwisvragen wel op hoge snelheid binnenvliegen in ons commandocentrum. We wensen alle deelnemers en de organisatie veel plezier en succes met de kwis, en hopen jullie graag te zien tijdens de feestavond op 6 oktober om ons dan te feliciteren met de eerste prijs ;)

Hét winnende team van de eerste Parelkwis 2018: SCOUTING OISTERWIJK! Al jaren doen wij mee met de Iscout, een soort dorpsquiz maar dan wereldwijd tegen scouts van over de hele wereld. Never change a winning team en daarom gebruiken wij voor de parelkwis dezelfde groepsnaam: de Eindbazen. Inmiddels zijn wij getraind om de meest ingewikkelde vraagstukken en krankzinnige opdrachten op te lossen. Om dat ook op lokaal niveau te mogen gaan doen, vinden wij geweldig. Maar... met alleen dat talent zijn we er nog niet, onze enthousiaste en dynamische groepsspirit gaat ons door de avond heenhelpen. Ons motto is: "Laat je uitdagen!", dus kom maar op met die gekke opdrachten!

. 

 

 

Vaste klantenkring van cafe Bierbaronnen. Het aantal deelnemers kan nog stijgen maar laat ik snel weten. Door de kennis van zowel jong als oud maakt ons team tot een topteam

  • Een gezellig clubke collega’s
  • Enthousiast en fanatiek
  • Uit Oisterwijk en daarbuiten
  • In het dagelijks werk héél betrokken bij Oisterwijk en de Oisterwijkers
  • Die niet kunnen wachten om deel te nemen aan de eerste echte Parelkwis
  • Omdat ‘Bij zijn’ meemaken is
  • Wij onze kennis willen testen
  • Onze hersens even extra willen laten kraken
  • Samen een gezellige, competitieve avond willen beleven
  • Maar vooral omdat wij Oisterwijk en de Parelkwis een warm hart toedragen en blij zijn dat ook Oisterwijk éindelijk een echte Dorpsquiz heeft!

Het is een team dat bestaat uit Oisterwijkers in leeftijd varieërend van ca. 23 tot 82 jaar. We beschikken over veel algemene kennis en zeker veel inzake Oisterwijkse gebeurtenissen etc. Waarom wij zouden winnen?  Geen idee, maar we gaan uit van onze eigen kracht en die lijkt ons voldoende aanwezig om tot een goed resultaat te komen

Wij zijn een gezellige familie uit Oisterwijk die wel van een spelletje houdt. Met alle nodige kennis in huis (roddels uit Oisterwijk, sportnieuws, kennis over Oisterwijkse geschiedenis en terrasjes etc.) gaan wij zeker winnen. En zo niet, dan hebben wij weer een gezellige familieavond gehad!

 

. 

 

 

Wij zijn een mix van een groep collega's, buurtgenoten en vrienden uit de Bunders. Na veel verhalen gehoord te hebben van dorpsqiuzen in de omgeving lijkt het ons leuk om ook in het eigen dorp mee te doen.

We zijn een vriendengroep die meedoen. We willen wel eens kijken of we deze eerste editie een leuk evenement vinden. Of we gaan winnen weten we niet, we zijn niet met veel personen. Maar ons motto is gewoon inschrijven en er een gezellige avond van maken!

we willen onze kennis testen over ons mooie Oisterwijk

we zijn een groep van vrienden  collega's  die met elkaar en anderen de strijd aan willen gaan

onze groep bestaat uit ongeveer 6 personen van de carnavals  clubje de Seuvericken

mensen van het VVV en de Bibliotheek en ook van de Tiliander.dus vandaar de naam Wij

Vroeger losten de vrienden Aristides Quarles van Ispen en Wilbur Quant (Q & Q) allerlei mysteries op. Dit in de mooie jaren ’70. Nu, ietsje later, willen wij het mysterie van de Oisterwijkse Parelkwis ontrafelen. Als moderne Q & Q zullen we zowel de digitale als klinkerweg bewandelen (of fietsen) om de antwoorden te bemachtigen.

Na vele jaren de basisschoolperikelen van onze en elkanders kinderen te hebben gevolgd en gedeeld, en een aantal jaren als groep aanwezig te zijn geweest in d’n opstoet, is het nu tijd voor een volgende stap; deelname aan de Parelkwis.

Ons motto: beter laat inschrijven dan niet meedoen.

Ons team bestaat uit buren. Uit één van de gezelligste straten van Oisterwijk. Leuke, creatieve, slimme en gezellige mensen. Deze ingredienten maken ons team uitermate geschikt om aan de Parelkwis mee te doen en te gaan voor een hoop gezelligheid (en natuurlijk de winst ;-)

 

. 

 

 

Motto: Wat is ..... is! En wat niet is ..... is niet!

 

Wij zijn buren/vrienden team. De helft van de deelnemers zijn buren, de andere helft zijn vrienden uit Oisterwijk. We zijn een mix van hysterische/grappige/knorrige/uitgeslapen/empatische/ietwat onhandige/bedeesde/gezellige zuiderlingen. We vinden spelletjes spelen heel leuk en doen dat ook geregeld in verschillende settings.

Wij vinden het erg leuk om mee te doen, wij zijn vrienden en kennissen.

 

Ons motto is "veel plezier te hebben". 

 

 

Wij zijn een zeer gemêleerd team waarin alle takken van sport hun bijdrage zullen leveren. Kinderen die het nachtleven als geen ander kennen en bovendien op sportief gebied hun beste beentje voortzetten. Hoco, Nemelaer (binnenkort ook behorend tot O'wijk), Taxandria, Nevelo en Sla Raak zijn de clubs waar men hun favoriete sport bedrijft. Tevens hebben wij teamgenoten (vooral dames) die zeer goed op de hoogte zijn van het Oisterwijkse roddelgebeuren. Dat de jeugd op social media niet weg te slaan is, kan als een prettige bijkomstigheid worden gezien. Tenslotte beschikken we over een dosis ervaring waar menig tegenstander bang van zou worden. Ondanks dat dit ons in een favorieten rol zou kunnen plaatsen, blijven we met beide beentjes op de grond, maken er een paar geweldige avonden van en kunnen in dit evenement goed leven met de Olympische gedachte: "Meedoen is belangrijker dan winnen".

KwisCutabel is een groep Gezellige Buurtjes samen met Vrienden erom heen.

We hadden geHOORd dat de eerste editie van de Dorpskwis eraan kwam en die kun je gewoon niet aan je voorbij laten gaan.

Iedereen gaat ZIEN dat we Bloedfanatiek zijn en zeker voor de Winst gaan!!

Wat betreft onze tactiek, daar ZWIJGEN we over.

Dus: Life Goes On, BijZijn = MeeMaken!😎

Er was eens een klein dorpje......
Een kleine nederzetting bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakte het leven van de Romeinen in de omliggende legerplaatsen niet gemakkelijk...

Inderdaad, je raad het al, wij zijn de buren van de Pannenschuurhoeve...

Wij zullen het de overige teams niet makkelijk maken. 

Poging tot team omschrijving.

Het gaat hier om een wel heel bijzondere groep kansloze zielen bij elkaar. Men heeft elkaar leren kennen tijdens de AhA bijeen- komsten. Daar werden de vragen des levens soepeltjes weggespoeld, vandaar de naam Dranktank! Ons motto is dan ook:

'Gooi er wat in dan komt er wel wat uit'

Middels deze kwis willen we weer terugkeren in de maatschappij. In ons voordeel spreekt dat een ieder van ons met een drankje op alles (veel beter) weet.

Vragen? geen vragen, proost!

De Parelpoepers is een cub van vrienden, vrienden van vrienden ,buren , Oisterwijkers en vooral gezellige types !

Wij hebben al jaren ervaring met spelletjes ...vooral aan de bar ....

Afgelopen zaterdag, tijdens de Beverlydijk buurt-BBQ, is spontaan het idee ontstaan om met de buurt een team te vormen. Binnen no time hadden we een mooie club bij elkaar. Als Parelburen gaan we onze kennis en krachten bundelen om die eerste Oisterwijkse Parelkwis glansrijk te winnen. Waarom doen wij mee? Gezelligheid voorop :-) Waarom gaan wij winnen? Omdat wij er allemaal enorm veel zin in hebben. Wat is ons motto? Parels met plezier gaan voor de winst, de wijn en 't bier!

Ons team bestaat uit een hele leuke gevarieerde groep gezellige mensen.  Van jong jonger jongste tot oud ouder oudst.  Van knap knapper knapste tot lief liever liefst. Wij doen mee omdat wij Oisterwijk allemaal in ons hart dragen en graag kijken met zijn allen hoe ver onze kennis gaat.

Wij als echte Oisterwijkse parels gaan voor goud👍en voor gezelligheid

Wij vinden het super dat de eerste Oisterwijkse parelquis een feit is geworden. En hebben er super veel zin in.

Groetjes De Rode Leliekantjes 🍀

Met collega's & friends willen wij proberen de Parelkwisvragen te kraken. We gaan sowieso een leuke avond beleven, dat kan niet anders. We hebben er zin in!

Wij zijn een team dat bestaat uit familie en vrienden. Wij doen mee omdat we de verhalen kennen van de Moergestelse versie en die zijn erg positief. Of we de eerste prijs winnen weten we niet, want het deelnemersveld is erg sterk hebben we vernomen. Maar we gaan ervoor en als we een leuke avond hebben zijn we ook tevreden!

Ons motto is  Ikwistdakutwist 😃 / we gaan dr veur!

Het opzetten van ons team was misschien al wel de grootste puzzel. Maar na wat rondvragen en zowel lange als korte twijfels van de teamleden om mee te doen aan de parel kwis is er een team van goed geoliede oisterwijkers ontstaan.

Ons team bestaat uit een gezellige groep vrienden, vrienden van vrienden, familie, oude buurt genoten en nog veel meer. Je zou het een bij elkaar geraapt zooitje kunnen noemen maar niets is minder waar. Wanneer alle koppen bij elkaar komen ontstaat er een goed geoliede puzzel-machine met veel kennis over oisterwijk in het verleden maar ook zeker over het heden. De leeftijd in het team varieert van 20+ tot 50+ en het zijn zowel geboren en getogen oisterwijkers als ingeburgerde oisterwijkers.

Om onze EGO's tevreden te stellen willen we onze kennis over oisterwijk testen en daarom doen wij mee aan de parelkwis.

Als alle EGO's bij elkaar komen kan het soms moeilijk worden wanneer er meerdere EGO's denken het goede antwoord te weten maar gelukkig bestaat het team vooral uit vrienden en familie van elkaar waardoor knopen makkelijk en snel doorgehakt kunnen worden en we snel het goede antwoord weten. Juist daardoor zal ons team er van door gaan met de titel van de 1e parelkwis!

Wij doen mee als geen AA-ers maar als OO-ers(oisterwijkse ondernemers). wij doen mee omdat wij het leuk vinden om op een educatieve manier een gezellige avond te hebben en gelijk deel te nemen aan een super leuk dorpsevenent.

We bestaan uit een vriendengroep meej aanhang en een kouwe kaant. Wij doen mee omdat dit een gelegenheid is om onze kennis op de proef te stellen en tevens een gelegenheid om een Bourgondische avond (bier drinken dus) te hebben met elkaar. Wij verwachten grote prijzen te winnen, sowieso een beschonken avond en natuurlijk eeuwige ROEM. "Bier drinken is belangrijker dan winnen!"

Motto: Ge het Ruggengraot nodig, om gin Ruggengraot te tonen!

Yell: Over Team RUGGENGRAAT, wordt naderhand GEPRAAT, want wij zijn de beste KANDIDAAT.

Een bij eengeraapt zooitje mensen in het mooiste Kafee van Oisterwijk.

We hadden gehoord dat er waarschijnlijk ook een dorpskwis in Oisterwijk kwam. KEI GAAF. Ons netwerk ingedoken en onze vrienden/spelletjesfanaten/motormuizen/swingingsister/carnavalliefhebber gemaild, geappt, gebeld, en aangesproken wie er zin zouden hebben om aan deze super-puzzel avond mee te doen. En zeker wilden er vele meedoen aan de parelkwis ...Op een zonnige borrel-middag gezellig aan teambilding gedaan... Wat een gaaf NETWERK.  Een vrolijk, fanatiek en gemotiveerd team.

Wij doen mee omdat we allemaal helemaal gek zijn van spelletjes, leuke dingen samen doen, gezelligheid, lachen, hersenkrakers, muziek, competitie, oisterwijk, uitdaging en van feesten.

Wij winnen de eerste Oisterwijkse Parelkwis omdat we niet kunnen bedenken wie anders :-)

Ons Motto:       'T is leuk net-werken

. 

 

 

Stichting Ons Oisterwijk (beheerder van de Parel Expres) Is een vrijwilligers organisatie en bestaan voornamelijk uit chauffeurs en gastheren / -dames. Leuke nieuwtjes vertellen wij graag door aan onze gasten die met de trein de Parel in 't Groen ontdekken.Ons motto: De Parel express verbindt mensen in en met Oisterwijk

3 generaties trotse Oisterwijkers, (bijna) allemaal geboren en getogen Döllekes! Als teamcaptain mag ik met trots zeggen dat onze stamboom teruggaat tot een voorvader die in 1413 in Moergestel woonde. Wij wonen dus al 600 jaar in Oisterwijk! Als dat geen winst oplevert dan eten we een dölleke op. 

Het Gerard Horvers Huis en het Inlooppunt zijn de huiskamers van Oisterwijk en bedoeld als plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. 

Dat is ook de bedoeling van ons team “Gerard Inloop” op 29 september: vrijwilligers, bestuur, partners, vrienden ontmoeten elkaar.  De betrokkenheid bij het Gerard Horvers Huis en het Inlooppunt is hetgeen ons bindt. We gaan voor een gezellige avond en verder zien we wel. We hebben er zin in!

Ons team bestaat uit een zooitje ongeregeld, van Noord naar Zuid en van Oost naar West Oisterwijk. Ofwel van de Waterhoef naar de Konijnenberg en van de Bunders naar de Pannenschuur. Wij doen mee, want we wisten het gewoon, dus 'K wist et. Ennu.... wie ut wist, gaat winnuh! 

Ons team bestaat uit een samengeraapt zootje... vrienden van vrienden van vrienden

Wij doen mee omdat we het een superidee van jullie vinden om een dorpskwis te organiseren. Al jaren zitten we jaloers naar de ons omliggende dorpen te kijken die al zo'n kwis hadden. En nu hebben we er zelf een!! Inschrijven dus...

Ons motto is: winnen is net zo belangrijk als meedoen!

. 

 

 

Ons team “De Hoempa Parels” is een gemêleerd gezelschap Oisterwijkers met soms een rollende rrr. Zo van Kerkeijnd tot Linde-eind en van 50,1,2, en 63. Muziek (maken) en saamhorigheid zijn ons wonderland en gemeenschappelijke deler. Wij doen mee aan de Parelkwis omdat het een schitterend initiatief is waar je aan mee MOET doen. Daarnaast is met elkaar quizen ook gewoon leuk en wij hebben er zin in!! Ons motto is: tuba or not tuba...

Ons team bestaat uit buren uit de burgemeester van Beckhovenstraat, de gezelligste straat van Oisterwijk. Wij doen mee omdat we het een super leuk initiatief vinden dat Oisterwijk nu een eigen dorpsquiz krijgt en omdat meedoen weer een mooi excuus is om twee avonden gezellig met elkaar door te brengen. Wij gaan winnen vanwege ons teamwork. Ons motto is: beter een goede buur dan een verre vriend!

Oisterwijk in Beeld is een groep van vrijwilligers, wekelijks in de weer met foto's en video's in en over Oisterwijk, aangevuld met vrijwilligers van bevriende verenigingen en organisaties waar wij prettig mee samenwerken. Verbinden is tenslotte belangrijk, nietwaar?

Of we winnen, geen idee, maar we hebben een breed scala aan kennis in huis. Natuurvragen? Kom maar op. Historie: ha, wij hebben Ad van den Oord als joker in ons midden. Kennis van Oisterwijk: we hebben echte autochtonen in ons midden. Ga zo maar door! We hebben er zin in!

Motto: Winnen is belangrijker dan meedoen. Toch? Nou....

. 

 

 

Vriendengroep uit Oisterwijk van rond de 30-35 jaar oud. Na de middelbare school uitgevlogen naar de grote (rand)stad maar nu is de groep voor een groot deel én met partner en kinderen teruggekeerd om te settlen in Oisterwijk. Wij winnen de 1e Oisterwijkse Parelquiz door een combinatie van ervaring en toewijding, kennis en ervaring en de nodige hulplijnen in de vorm van (oppas)opa's en oma's en (on)bekende Oisterwijkers.

Deze Vrienden Voor Het Leven, aangevuld met voor hun belangrijke naasten, zijn al jaren Sam Sam. In Goede en in Slechte Tijden treffen zij elkaar in het mooie Döllekesgat. Vanuit onze standplaats in het ZenuwCentrum West(end) zullen andere teams moeten Oppassen! omdat wij het gaan Flikken! Ons Vechtershart zorgt dat wij voor goud gaan, dus laten wij collega teams van De Konijnenberg, De Bunders, De Goudkust en ook De Panneschuur achter ons want dit team in Westen(d)Wind(t)!!

 

.