Je krijgt als team een boekje met vragen en opdrachten die je op één avond op moet lossen. Er zijn diverse thema's, bestaande uit makkelijke en moeilijkere vragen. Je kunt ze beantwoorden door  'het gewoon te weten', door te zoeken op internet, in oude kranten of boeken, buiten gaan kijken enz enz. Daarnaast krijg je nog een aantal ‘doe-opdrachten’.

De Parelkwis spelavond is op zaterdag 29 september 2018. Vòòr 1 september moet je jouw team hebben aangemeld. Vorm samen een team met vrienden, familie, collega’s , buurtjes, sportvereniging of club. Tip voor de samenstelling van je team: ga uit van ca 12 tot 30 personen, zo gevarieerd mogelijk qua leeftijd en kennis/belangstelling. Je kiest zelf een locatie waar je die avond gaat zitten, bv bij iemand thuis of in de sportkantine. De Parelkwis start om 19.00 uur en om 23.00 uur moet iedereen zijn vragen& antwoorden weer inleveren. De scores worden bekend gemaakt op de uitslag- en feestavond die 1 week later is op zaterdag 6 oktober in Tilliander.

Dit wordt een gezellige avond met uiteraard de uitslag, mooie impressies van de spelavond, met een spannende afsluiting wie de beste puzzelaar, googlelaars of het beste buitenteam heeft.