Komende zaterdag gaan vele Oisterwijkers weer ’n gezonde strijd met elkaar aan; de Parelkwis port het vuurtje van ‘drukdrukdruk-maar o-zo gezellig’ opnieuw flink op. De vijfde editie van de Oisterwijkse dorpskwis staat op stapel. Zaterdag in de vroege avond -17.30 uur- halen teams hun kwisboek op bij de kiosk om daarna urenlang te worden ondergedompeld in een stressvolle (die ze niet willen missen) vragen- en opdrachtenwereld.


Wie is het snelst? Wie heeft goede rekenkundige vaardigheden? Wie brengt ’n massa parate kennis mee? Wie heeft ’n groot netwerk aangeboord om te kunnen raadplegen? Wie is er ’n kei in taal? Wie kan snel schakelen van het ene naar het andere onderwerp? Welk team heeft iemand in huis die goed kan delegeren? Of iemand die het grote geheel blijft overzien? Welke groep dacht eraan ’n creatieve geest aan te trekken? En -ook niet onbelangrijk- wie weet er de weg op het internet of zijn boekenkast om informatie op te diepen?!


Vier volle uren duurt de sfeervolle strijd waarna de ontlading komt in een feestelijke bijeenkomst in Tiliander waar ook de uitslag bekend zal worden gemaakt. Muzikaal wordt de bijeenkomst van de teams opgeluisterd door DJ Dennis Pagie.
Vanaf 21.30 uur is de zaal open. Voor iedereen! Gratis toegankelijk! Zal de winnaar van vorig jaar opnieuw de meeste punten binnenslepen? Gaat ’n andere oudgediende met de eer aan de haal of zal een van de fonkelnieuwe teams laten zien dat zij álles in huis hebben om de voorpagina’s te halen? Zaterdagavond gaan we het weten! U bent van harte uitgenodigd om de feestelijk afsluiting mee te komen beleven!Komende zaterdagavond (30 september 2023) 21.30 uur. Tot dan!

Voor de teams: even een reminder voor het huiswerk!